Aktualitások

Magyar Falu Program

Hamarosan indul az 5000 fő alatti települések számára a Magyar Falu Program! A Programban megjelenő pályázati felhívások keretében önkormányzati belterületi utak és járdák felújítása, bölcsődék és óvodák létesítése, felújítása, bővítése, valamint orvosi szolgálati lakások építése, orvosi rendelők felújítása, építése, orvosi eszközök beszerzése, üresen álló egyházi tulajdonú épületek – volt parókiák, plébániák, egyházi iskolák – felújítása válik majd lehetővé.

Bővebben…


PM_KKVESZKOZ_2018 – Eszközbeszerzés Pest megyében

Február 20-tól adhatóak be a pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozások eszközbeszerzéseinek támogatását célzó pályázatok! A projektek keretében új eszközök, gépek, hardver-, telekommunikációs eszközök beszerzésének, immateriális javak beszerzésének támogatására nyílik lehetőség. Pályázzon velünk!

Bővebben…


GINOP-2.1.8-17 – Újabb nyertes pályázat a technológiai innovációs kiírásban!

A 2018 év elején sikeres  innovációs célú pályázatot követően az év végén újabb hasonló pályázatunk nyert el támogatást.  A projekt keretében egy ásványvíz palackozására alkalmas töltő és csavarozó, valamint egy címkéző gép beszerzésére kerülhet sor az új évben.

Bővebben…


GINOP-2.1.8-17 – KKV tecnológiai innováció – Innovációs célú gépbeszerzés

A mai napon (2018.08.22.) újranyitották a korábban felfüggesztett innovációs célú gépbeszerzési pályázati felhívást. A felhívás keretében 50% vissza nem térítendő támogatás mellett, 5 és 30 millió forint közötti támogatás igényelhető eszközbeszerzésre, immateriális javak beszerzésére. A pályázatokat 2018. szeptember 27-ig lehet benyújtani.


 

Tisztelt Partnereink!

Ezúton meghívjuk Önt a Hungexpo területén, 2016. május 24-27. között megrendezésre kerülő Ipar Napjai kiállításra, mely rendezvényen cégünk is részt vesz kiállítóként.
Amennyiben ön, vagy munkatársa, ismerőse szívesen kilátogatna a kiállításra, találkozna velünk, vagy a többi kiállítóval, az alábbi gombra kattintva ingyenes belépésre jogosító regisztrációt biztosítunk önnek.

A sikeres regisztrációt követően e-mailben kap egy pdf dokumentumot, amely egyúttal a belépőjegy, rajta a belépéshez szükséges vonalkóddal.
Kérjük, hogy a dokumentumot nyomtassa ki, és hozza magával a kiállításra, amellyel a pénztárban való sorban állás nélkül, azonnal beléphet a területre.

Várjuk önt az A pavilon 108 B standján!

Üdvözlettel,

ECONOSERVE Pályázati Kft.


GINOP-1.2.1-14 Nyertes pályázat!

2015. júniusában gyártási technológiafejlesztést célzó projekt megvalósításához nyertünk el közel 100 millió forint támogatást. A projekt során egy műanyag fröccsöntő gép és a hozzá kapcsolódó öntőszerszámok beszerzése valósul majd meg a pályázó vállalkozás dombóvári telephelyén. A kültéri szeméttároló edények gyártására alkalmas berendezés több tonnás nyomással lesz képes a megolvasztott műanyagot az öntőformákba préselni. A berendezés éves kapacitása meghaladja a százezer darabot.


Tisztelt Partnereink!

Ezúton szeretnénk még egyszer megköszönni mindannyiuknak, látogatóknak és érdeklődőnek egyaránt, akivel az Ipar Napjai kiállításon, az A pavilon 101 E standjánál, vagy a kiállítás területén találkoztunk, a személyes találkozást, a bemutatkozás és a kötetlen beszélgetés lehetőségét!

Bízunk benne, hogy valamennyien hasonlóan sikeres és eredményes kiállítást zártak, mint mi, és reméljük, hogy hamarosan újra találkozunk és közös projekteket készítünk elő.

Addig is jó böngészést kívánunk oldalunkon, és szeretettel várjuk önöket elérhetőségeinken!

Üdvözlettel,

ECONOSERVE Pályázati Kft.


Az Econoserve Pályázati Kft.  igazoltan ,,Megbízható Tanácsadó” 

A pályázók segítésére a Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége (PÁTOSZ) „Megbízható Tanácsadó” autentifikációs tanúsítványt, és névre szóló, sorszámozott pályázatíró-kártyát vezetett be. A kártya a szakmai és etikai megbízhatóságot jelenti, csak olyan pályázati tanácsadók szerezhetik meg, akik rendelkeznek a pályázatok megvalósításhoz szükséges szakmai tudással és sokéves tapasztalattal.

A PÁTOSZ „Megbízható Tanácsadó” rendszerének célja, hogy segítse a piac tisztulását és választási lehetőséget kínáljon a megbízható, etikus pályázatírók köréből. A tanúsítás megszerzését bárki kezdeményezheti, aki megfelel a szigorú kiírásoknak, egyebek között öt évre visszamenőleg igazolható kifogástalan szakmai múlttal rendelkezik. Az előszűrést követően neves szakértőkből álló bizottság egy évre ítéli oda a szakma által működtetett és felügyelt tanúsítást, amelynek megtartásáért minden évben újra teljesíteni kell az aktuális képzési, szakmai és etikai elvárásokat. Ha a tanúsított szakértőről kedvezőtlen piaci visszajelzés érkezik a szövetséghez, azt kivizsgálják, és jogos panasz esetén felfüggesztik, vagy visszavonják a tanúsítást. A minősített szakértők folyamatosan frissített listája a www.patosz.hu –n ellenőrizhető, egyúttal a szakértők által vállalt „Etikai Kódex” is elolvasható.

Cégünk ügyvezetője az első 29 tanácsadó között kapta meg a kártyát, mely igazolja a megfelelő szakmai hátteret, szakmai munkát, és tapasztalatot.


Mi várható a gazdaságfejlesztésben 2014-ben?

A Kormány véglegesítette a 2014-20 közötti időszak fejlesztési irányvonalait összefoglaló Operatív Programokat, és benyújtotta azokat az Európai Bizottságnak. A mikro-, kis- és középvállalkozások életében ezek közül a legnagyobb jelentősége a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programnak van, melynek benyújtott változata nyilvánossá vált. Nézzük, mi várható 2014-2020 között.

Bővebben…


 Felkészülés és tervezés a 2014-20 közötti pályázati időszakra

A Kormány 2014. június 6-án hozott határozatában, a társadalmi egyeztetés alatt érkezett észrevételek figyelembe vételével, jóváhagyta az új uniós fejlesztési ciklus több operatív programját, köztük a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programot (GINOP) is. Ez egyben azt is jelenti, hogy a programok tárgyalása hamarosan elkezdődik az Európai Bizottsággal, melyet követően ősszel megjelenhetnek a konkrét fejlesztésekre vonatkozó pályázati kiírások is. A következő fejlesztési ciklus legjelentősebb változása, hogy gazdaságfejlesztésre a most záródó ciklus 24%-a helyett, az összes forrás közel 60%-a áll majd rendelkezésre. Ezen források 40%-a  a GINOP-ban áll majd a vállalkozások rendelkezésére.

A GINOP legfőbb céljaiként, amelyben a vállalkozások is tervezhetik projektjeiket, a növekedés és a munkahelyteremtés került megfogalmazásra. A fejlesztési irányelvek külön hangsúllyal kezelik a jövőben a mikro-, kis-, és közepes vállalkozások (Kkv) fejlesztéseit, hiszen a hazai vállalkozások 99,9%-a ebbe a kategóriába esik, valamint ezek foglalkoztatják a munkavállalók közel háromnegyedét, és több mint 50%-kal részesednek a GDP-ből. A GINOP összesen hat prioritásban rögzíti a fő fejlesztési irányokat, amelyek mindegyike több intézkedési területet határoz meg a leendő pályázók számára, és amelyeket az alábbiakban mutatunk be.

Bővebben…


Tervezzen velünk! 1.0 – Partnerség

Nagy erőkkel folyik a 2014-2020 tervezési ciklusra vonatkozó fejlesztési programok előkészítése. Hétről-hétre új kormányhatározat születik a különböző előkészítő dokumentumokra vonatkozóan. Az eddig hivatalosan is nyilvánosságra került dokumentumokból, elsődlegesen a Partnerségi Megállapodásból képet kaphatunk a jelenlegi rendszerhez képest bekövetkező változásokról, a fejlesztéspolitika új irányvonalairól.

Bővebben…A tavasz a TÁMOP pályázatoké!

Márciusban támogatásban részesült Polgárdi város általános iskolájának tartalmi fejlesztését és iskolai programok lebonyolítását célzó pályázata. Áprilisban, hosszas várakozás után a Continental Kft. értesülhetett munkahelyi képzéseket célzó pályázatának támogatásáról.


Januárban újabb turisztikai attrakciófejlesztést célzó projekt megvalósításához nyertünk el közel 300 millió forint támogatást. A projekt célja a Bakony-Balaton Geopark nyugati kapujának szerepét betöltő, Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont kialakítása, amely elkészültével méltó környezetet teremt az Európában egyedülálló látványosság, és az oda érkező látogatók számára egyaránt. A Tapolcai-tavasbarlang és a hozzá kapcsolódó látogatóközpont hiánypótló, barlangi tematikájú, 3D elemeket is magában foglaló, interaktív kiállításának együttese, szezon-, és időjárás független vonzerővel bír majd a régió turisztikai kínálatában.


Novemberben, újabb három nyertes, belterületi vízrendezést célzó pályázat elnyerésével 11-re emelkedett sikeres pályázataink száma ebben a témában. Mindhárom projekt esetében a támogatási szerződéskötés előkészületei zajlanak. A pályázatokkal Bakonycsernye és Gánt községek, valamint Polgárdi városa nyert el támogatást a települések csapadékvíz elvezető hálózatának fejlesztésére, kialakítására.


Szeptemberben elnyertük újabb óvodafelújítási pályázatunkat Csömör Város Önkormányzata számára. A mintegy 100 millió Ft összköltségű projekt megvalósításával a település művészeti óvodája két új csoportszobával bővül, valamint a termek berendezésének és fejlesztő eszközeinek beszerzésére is sor kerül.


Az áprilisban tartott ünnepélyes megnyitót, és az augusztusban tartott helyszíni ellenőrzést követően lezárult a Pannon Csillagda – Látogatóközpont kialakítása Bakonybélben című, turisztikai attrakciófejlesztést célzó projekt. A projekt keretében egy az országban egyedülálló, időjárás-, és napszak független csillagászati látogatóközpont épült meg, amely több mint 800 m2 alapterületen helyet ad Európa egyik legmodernebb digitális planetáriumának, egy korszerű eszközparkot felvonultató csillagászati megfigyelőállomásnak, valamint egy a csillagászat-, és az űrkutatás történetét bemutató interaktív kiállításnak.

          

A Pannon Csillagda szeptemberben elnyerte az „Év ökoturisztikai látogatóközpontja 2012” címet.


Márciusban a Mecsekerdő Zrt. Mókus Suli Erdei Iskolájának infrastrukturális és tartalmi megújítására elnyertük sorban a hetedik KEOP-3.3.0, erdei iskola pályázatunkat. A projekt keretében egy olyan öko erdei iskolát alakítunk ki, amely  természetközeli szennyvíz tisztítójával, napkollektor és napelem rendszerével, és esővíz újrahasznosító berendezésével  környezettudatos, önellátó működésre lesz képes.


Februárban elnyertük sorban a nyolcadik belterületi vízrendezést célzó pályázatunkat Zirc városa számára, amellyel kapcsolatban jelenleg a támogatási szerződés megkötésének előkészítése zajlik. A projekt során 3702 fm hosszon csapadékvíz elvezető hálózat kerül kialakításra, amelynek segítségével a város lakosságának 80% mentesül a csapadékvíz elöntésektől.